Rozsmakuj się

#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją.

W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na www.restaurantweek.pl

RestaurantWeek® – Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia – sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Oro
Znajdujący się przy ul. Dworcowej 8 lokal obiecuje znakomite kulinarne doświadczenia i różne oblicza światowej kuchni. Festiwalowe menu w ich wykonaniu to przekrój bestsellerów, na przystawkę dwa rodzaje tatara – z selera z liofilizowanym burakiem, piklami, wegańskim żółtkiem i orzechami lub klasyczny wołowy z żółtkiem, piklami, majonezem z dymki i gryczanymi chipsami. Następnie wellington z farszem duxelle champignon, puree ziemniaczanym, marchewką, miodem, imbirem i sosem demi glace – do wyboru w wersji na bazie warzyw korzeniowych lub filetu z kurczaka. Mus z palonej białej czekolady i z karmelizowanym ananasem będzie stanowił wspaniałe zwieńczenie uczty!

Bluebell by Natura Residence
Restauracja usytuowana w przestronnych wnętrzach Hotelu Natura Residence to wspaniałe dopełnienie oferty. Rozsiądź się w uduchowionej przestrzeni i rozsmakuj w wyjątkowym menu. Na wiosenną przystawkę wędzony ziemniak z karmelizowanym kalafiorem i burakiem lub łosoś z jabłkiem, pomidorem i szczypiorkiem. Na danie główne restauracja proponuje troć z skorzonerą, sepią i kawiorem lub jagniecinę podaną z paloną kapustą, selerem i burakiem. Finał tej kulinarnej historii to ptasie mleczko z rozmarynem. Nie ma co czekać z rezerwacją!

Food&Ball by Arkadiusz Milik
Polski piłkarz w 2018 r. otworzył restaurację, która mieści się w centrum handlowym „Libero” w Katowicach. Od tamtej pory lokal cieszy się dużym uznaniem gości i regularnie zdobywa nagrody w festiwalowych plebiscytach. W nadchodzącej edycji zaprezentują dwie wersje menu, w wegetariańskiej przystawce spróbuj marchewkowego curd, orkiszu i chrzanowej pianki, na danie główne gnocchi z masłem, kozim serem oraz szczawiem. Dla mięsożerców restauracja przygotowała pierożek z chorizo, szparagami oraz salsą verde oraz boczek sous vide z puree marchewkowo-korzennym, warzywnym demi glace i boczniakiem królewskim. W obu propozycjach na deser ananas, limonka, szafran, lody kokosowe i palona beza.

Miedziana Craft Beer&Chill
Miedziana zachwyci entuzjastów doskonałej kuchni i miłośników stylowych wnętrz. Obie propozycje festiwalowego menu pełne najświeższych trendów : pierwsze menu składa się z brukselki na labneh z orzechami laskowymi i peperoncino, steku z kalarepy z sosem miso i sałatką oraz z deseru panna cotta z krem z białej czekolady i malin. Drugie menu to grzanka z pstrągami i spicy mayo, rukolą, korniszonem i serem mimolette, następnie currywurst z frytkami i mus z gorzkiej czekolady z frużeliną wiśniową i kruszonką na deser. Rezerwujcie zanim zabraknie miejsc!

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie www.restaurantweek.pl. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://festival.restaurantclub.pl/restaurantweek. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.


Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl oraz app.rclb.pl
Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024


O RestaurantWeek®:

FestiwalRestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.
Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca – 24 kwietnia. Rezerwacje startują już 8 lutego.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: www.RestaurantWeek.pl

***
Opisy przypadków, porównania, statystyki, badania oraz rekomendacje odnoszą się do stanu obecnego. Ich publikacja ma cel informacyjny i nie należy się na nich opierać w zakresie doradztwa operacyjnego, marketingowego, prawnego, technicznego, podatkowego, finansowego lub jakiekolwiek innego. Visa Inc. nie gwarantuje kompletności ani dokładności informacji zawartych w tym dokumencie. Nie przyjmuje także żadnej odpowiedzialności, która może wynikać z polegania na takich informacjach. Informacje zawarte w niniejszym dokumencie nie stanowią porady inwestycyjnej ani prawnej, a czytelników zachęca się do zasięgnięcia porady kompetentnego specjalisty, jeżeli jest wymagana.