Lokal stworzony z pasji do jedzenia, serwujący kuchnię nowoczesną, położony w urokliwym miejscu, tuż nad samym jeziorem. Oto restauracja Rigoletto.
Rigoletto to restauracja weekendowa, otwarta od piątku do niedzieli, w Domu Restauracyjnym Verdi w Międzybrodziu Bialskim. Ma ona być kulinarną zachętą do organizacji przyjęć okolicznościowych w kompleksie.
Mieści się w urokliwym miejscu, nad jeziorem Międzybrodzkim. Z okien widać górę Żar. Jest to więc świetny pomysł na miłe spędzenie czasu i wypad poza miasto.
Menu restauracji jest krótkie, ale zmienne w zależności od sezonowości produktów, natomiast menu przyjęć okolicznościowych podzielone jest na menu restauracyjne Cztery Pory Roku (12 kart menu) oraz na menu Tradycja Polska. W restauracji znajdują się trzy przystawki w cenie 18-22 zł, trzy zupy w cenie 12-16 zł, trzy dania główne w cenie 39-42 zł oraz 3 desery w cenie 16-18 zł.
Dania są pięknie podane, kolorowe i niebanalne. Obecnie można zamówić np. jelenia z sianem z pietruszki i pieczonymi korzeniami.
Jest też specjalnie skomponowana karta dla dzieci.
Pracują tu młodzi kucharze z Bielska, którzy dzięki otwartej w weekendy restauracji, mają czas na kulinarne poszukiwania i eksperymentowanie w kuchni, nie tylko tradycyjnej, ale również molekularnej.
Podczas imprez okolicznościowych w Verdi (jest to górna sala) Rigoletto jest zamknięte. Goście mają na własny użytek cały kompleks: górną i dolną salę, pokoje, wybrukowane podwórko z zejściem nad jezioro oraz grilla. Na stronie restauracji oraz na facebookowym fanpage’u na bieżąco dodawane są wszystkie informacje dotyczące eventów i przyjęć.
Rigoletto działa niespełna miesiąc, natomiast Verdi od września, toteż nie ma jeszcze wypełnionego kalendarza. Oznacza to, że w weekend można śmiało przyjeżdżać do restauracji i oddać się delektowaniu smakami.
Jest to nowo wybudowane miejsce, z pasją do kuchni i eksperymentów, z bardzo miłą, profesjonalną obsługą i eleganckim wystrojem. Z pewnością warto tam zajrzeć i przekonać się, na czym polega nowoczesna gastronomia, tworzona przez młodych kucharzy. Polecamy to miejsce.