Rozsmakuj się

Walentynki tuż tuż… CO, GDZIE, ZA ILE?

Jak co roku wrzucamy listę miejsc, które warto odwiedzić w Święto Zakochanych. Dlaczego? Bo prócz wyjątkowej atmosfery będzie w nich obowiązywać specjalne menu. Tych dań nie znajdziemy na co dzień w karcie. Z pewnością będą przygotowane przez szefów kuchni z miłością, z nutką afrodyzjaków. Sprawdźcie, które lokale przygotowały coś niezwykłego!

BIELSKO – BIAŁA

Amici Restaurant & Bistro

Cena: 178 zł / para

Menu:
➡ Starter: ser / czekolada / rukola
➡ Zupa:groszek / mięta / chilli / krewetka
➡ Danie główne 1: kaczka / szparagi / wiśnie
➡ Dania główne 2: dorsz / soliród / okładniczki / groszek
➡ Deser:wanilia / czekolada / figa
W dniu 14 lutego rezerwacje tylko na 17.30 i 20.15

Asian Station

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

Dworek New Restaurant

Cena: 59 lub 89 zł/os. w zależności od wyboru ilości dań.

Menu:
➡ Przystawka: Pianka z gorgonzoli/ granat/ figa/ winogron/ oliwa z rukoli
➡ Zupa: Krem z pieczonego selera/ cebula/ ośmiornica z chili
➡ Danie główne/ rybne: Dorsz skrei/ seler/ wanilia/ krokiet ziemniaczany/ salsa warzywna/ mięta
➡ Danie główne/ mięsne: Pierś kacza/ pasternak/ pesto z buraka/ ciecierzyca/ puder z buraka/ demi glace
➡ Deser: Czekolada/ wiśnie/ rum/ mirro glaze

Gallo Nero

Cena: 59 zł / 79 zł / 119 zł/os. do wyboru

Lunita

Cena: 110 zł/os.

Margerita Restaurant & Pizza

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu
➡ 13 luty, 18:45 – „wina dla zakochanych”, cena 35 zł/os., degustacja 7-9 win + przekąski
➡ 14 luty, 18:30 – specjalne menu walentynkowe, muzyka na żywo

Paparazzi

Cena: 79 zł/os.

W dniu 14-stego lutego obowiązują rezerwacje na Menu Walentynkowe, do wyboru: 1). 17.30.- 20.15 lub 2). 20.30 – do zamknięcia lokalu.
W tym dniu dostępne będzie również zawężone menu standardowe Restauracji Paparazzi dla osób bez rezerwacji – do wyczerpania wolnych stolików.
W dniach 13 luty oraz 15 luty również będzie dostępne Menu Walentynkowe.

Pastamore

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu
lub
w zestawie 1 (opcja tradycyjna-mięsna): 73 zł/os.
w zestawie 2 (opcja wege): 57 zł/os.

Słowianka

Cena: 190 zł/para

Strefa 321

Cena promocyjna na ostatnie stoliki: 200 zł / para

Menu:
➡ Przystawka szefa (amuse bouche)
➡ Ciastko rybne z jajkiem poszetowym i sosem Krabowym
➡ Zupa krem z buraka z mlekiem kokosowym imbirem
➡ Wieprzowa polędwiczka z fondantem ziemniaczanym z sosem kawowym z estragonem z palonym kalafiorem
➡ Małże świętego Jakuba na pure z pasternaku z czarnuszką i kolendrą z oliwą pietruszkową
➡ Deser malowany na stole z kulami czekoladowymi owocami i lodami
➡ Czerwone wino – butelka 0,75 ml na parę
➡ Kawa
➡ Woda gazowana / niegazowana 0,75 ml na parę
➡ Atrakcje – fotoobrazek, czyli robienie sobie zdjęć bez limitu i drukowanie ich na miejscu całkowicie za darmo

W dniu 14 lutego wystrój lokalu będzie przypominał małe, francuskie bistro z muzyką na żywo.
Dodatkowo menu walentynkowe będzie obowiązywać 15 i 16 lutego.

Wróblówka

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

OKOLICE BIELSKA

KIERUNEK: BIELSKO-BIAŁA – KATOWICE

Grill & Beer (Czechowice-Dziedzice)

Cena: 110 zł/para

Menu walentynkowe (obowiązujące od 11 do 14 lutego)
➡ Przystawka: Mule w białym winie
➡ Zupa: Krem ze szparagów z ziołową grzanką
➡ Danie główne: Pierś z kurczaka z warzywnym ratatouille
➡ Deser: Creme brulee
➡ Dodatkowo prezent:
-> darmowe wejście do klubu Chacharnia na wybraną imprezę;
-> bilet do Multikina w Czechowicach-Dziedzicach;

Kogut i Kurka (Goczałkowice Zdrój)

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu
lub
w zestawie: 90 zł/os.

➡ Przystawka: KOZI SER / GRUSZKA / SZAFRAN / BIAŁE WINO / PISTACJE
20 zł
➡ Zupa: SELER / SOCZEWICA / ZIELONE JABŁKO / LUBCZYK
16 zł
➡ Dania Główne: DORSZ / CZARNY MAKARON / SOLIRÓD / JAJKO PRZEPIÓRCZE
42 zł
lub
COMBER Z KRÓLIKA / PURÉE TRUFLOWE / KALAFIOR / SOS BERNEŃSKI
42 zł
➡ Deser: CRÈME BRÛLÉE / COINTREAU / PIERNIK / CYNAMON / POMARAŃCZA
18 zł
➡ Przy zakupie całego zestawu podamy Państwu do kolacji kieliszek wina

Kameralna (Pszczyna)

Cena menu: 89,50 zł/para
Cena menu z degustacją win z winnicy Turnau: 125,50 PLN/ osoba

Menu:
➡ Amuse bouche
➡ PRZYSTAWKA: Tarta/ gęś/ boczek/ sałata/ por
➡ DANIE GŁÓWNE: Okoń/ langustynki/ ryż arbono/ szafran/ omułki
➡ DESER: Szara reneta/ śmietana

Kolacja walentynkowa zaczyna się 14 lutego o godz. 20:00

Punkt G (Pszczyna)

Cena: 99 zł/para (opcja tradycyjna-mięsna lub wege)

Sztamfer (Pszczyna)

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

Con Amore (Tychy)

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

Menu:
PRZYSTAWKI:
➡ Krewetki duszone w białym winie z dodatkiem mango / pomidorków koktajlowych i chili – 24 zł
➡ Sałatka z polędwiczką wieprzową /granat/cykoria/figa/chips z panchetty / pistacje – 22 zł
➡ Sałatka Caprese – 20 zł
ZUPY:
➡ Krem Pomidorowy z pierożkami nadziewanymi szynką parmeńską skropiony bazyliowym pesto – 14 zł
➡ Aromatyczny krem z buraka z dodatkiem pieczonej gruszki – 14 zł
➡ Minestrone – 16 zł
DANIE GŁÓWNE:
➡ Rolada z królika z tymiankiem/puree z fioletowych ziemniaków/chips z marchewki/sos różany – 42 zł
➡ Filet z Gęsi na kaszotto grzybowym/mus z pieczonego buraka/jeżyny/majeranek/orzech laskowy – 48 zł
➡ Stek con Amore – 84 zł
DESER:
➡ Truskawkowe Tiramisu-  16 zł
➡ Suflet czekoladowy z lodami z gorgonzoli /mus z marynowanej gruszki – 15 zł
➡ Tort agrestowy – 18 zł’

Kołdun i Kluska (Tychy)

Cena: 79 zł / 73 zł /os. do wyboru

ZESTAW I
➡ Przystawka: Tatar miłości z polędwicy wołowej.
➡ Zupa: Krem z buraków, z cytrynową bezą i prażonym słonecznikiem.
➡ Danie główne: Polędwica Wellington podana z demi-glace wołowym, pieczonym ziemniakiem Hasselback na rucoli
z pomarańczą.
➡ Deser: Lody chałwowe z bezą i aromatycznym musem ananasowym.
➡ Lampka wina
79 zł/os.
ZESTAW II
➡ Przystawka: Morskie uniesienie w towarzystwie marynowanego łososia z sosem winogronowo-szampańskim i grillowaną sałatą.
➡ Zupa: Cebulowa z serowym deklem i chrupiącym jarmużem.
➡ Danie główne: Chrupiący filet z sandacza na szafranowym risotto w kwartecie z salsa pomidorowo-bazyliową, krewetką tygrysią i chrupiącym brokułem.
➡ Deser: Pana Cotta z ognistą czekoladą i zmysłową truskawką.
➡ Lampka wina
73 zł/os.

KIERUNEK: BIELSKO-BIAŁA – CIESZYN

Apetite Bistro & Box (Jaworze)

Cena menu: 99,00 zł/os.

Dwór Świętoszówka (Świętoszówka)

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

Angel’s (Ustroń)

Cena menu:125,00 zł/os.

Kolacja walentynkowa zaczyna się 14 lutego o godz. 19:00

KIERUNEK: BIELSKO-BIAŁA – SZCZYRK

Restauracja Hotel Alpin (Szczyrk)

Ceny według specjalnego, walentynkowego menu

KIERUNEK: BIELSKO-BIAŁA – ŻYWIEC

Twoja Kolejka (Łodygowice)

Cena: 120 zł / 130 zł / 145 zł/os. do wyboru

Rynek 19 (Żywiec)


We wszystkich lokalach obowiązuje wcześniejsza rezerwacja miejsc