Czy istnieją zdrowe słodycze? Oczywiście! Jeśli chcecie się o tym przekonać, albo co więcej – nauczyć się przyrządzać kilka z nich, to już w tą sobotę udaj się do Peronu! To właśnie tam czekają na Was warsztaty kulinarne pt. „Zdrowe słodkości”…
Warsztaty poprowadzi Małgorzata Kalemba-Drożdż – blogerka kulinarna, doktor biochemii, autorka książek „Kwiatowa uczta”, „Pyszne chwasty” oraz „Słodki sposób na alergię” (dwie ostatnie można będzie zakupić na warsztatach w promocyjnej cenie!), a prywatnie mama dwójki dzieci z alergią na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię, stąd również pomysł na „zdrowe słodkości”.
Małgosia oprowadzi Was po świecie nietypowych słodyczy, do których czasem dołoży to, co znajdzie w ogródku czyli pokrzywę czy kwiaty nasturcji. 🙂
„Zdrowe słodkości”, jakie będziecie przygotowywać to:
– Ciasto szpinakowe
– Mleko migdałowe oraz ciasteczka z wytłokami migdałowymi
– Trufle czekoladowe z kwiatowym pudrem
– Lemoniada hibiskusowa
Szczegółowe informacje:
9 maja 2015 (sobota) godz. 13-16
Kawiarnia Peron, ul. Olszówki 27A
Koszt: 45zł/os.
https://www.facebook.com/
Obowiązują wcześniejsze zapisy* pod adresem: rezerwacje@agencjakulinarna.pl (*tylko wpłata na konto jest gwarantem uczestnictwa)
Serdecznie polecamy 🙂