W zeszłą sobotę i niedzielę w Restauracji Rigoletto, znajdującej się w Domu Restauracyjnym Verdi w Międzybrodziu Bialskim, odbył się weekend restauracyjny. Goście mieli do spróbowania jesienno-zimowe menu złożone z produktów sezonowych. Było pysznie.
Dania były smaczne i kolorowe, podane w nowoczesny sposób z wykorzystaniem różnych technik kulinarnych. Dużym zaskoczeniem były zakąski na przywitanie, czyli tzw. amuse-bouche. W wersji wegetariańskiej podano lody z topinambura, w wersji mięsnej parfait z wątróbki.
Pierwszym daniem była zupa – rozgrzewający krem z dyni z imbirem oraz krem z selera. Drugim smażony halibut oraz udko z gęsi. Gęś bardzo ciekawie komponowała się z kopytkami, do których wykorzystano zamiast mąki pszennej mąkę kasztanową.
Efektownym zakończeniem był deser, zwłaszcza ten w menu mięsnym, który podano polewając gorącym sosem waniliowym.
Nowością było menu dziecięce, zaproponowane również w dwóch wersjach. Dzieciom podano klasyczne dania, takie jak pizza, czy nugetsy z frytkami, przyrządzone po domowemu.
Kolejne takie wydarzenie odbędzie się w lutym, w weekend ostatkowy. Goście do wyboru będą mieć 4-daniowe menu. Polecamy nie gotować wtedy obiadu i wybrać się w przygodę kulinarną, jaką serwuje niewątpliwie restauracja Rigoletto.