Rozsmakuj się

Silesia Restaurant Week – jesień 2018 – czyli gdzie zjemy 3-daniowy posiłek za 49 zł

Już za kilka dni rozpocznie się jesienna edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week! Jesienne wydarzenie odbędzie się pod hasłem „Destynacja Restauracja”, które w prostej linii nawiązuje do odkrywania kuchni świata, poprzez polską scenę restauracyjną. Festiwal odbywa się już po raz siódmy w regionie Silesia (Śląsk, Zagłębie i Bielsko-Biała). Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są już dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.

Każda z restauracji biorących udział w Silesia Restaurant Week (17-31 października) przygotowała dwie propozycje trzydaniowego menu, na które składa się przystawka, danie główne oraz deser. Cena menu dla jednej osoby to 49 zł. Ponadto w ramach ceny każdej rezerwacji na Gości Festiwalu, czekać będzie prezent od sponsora wydarzenia – darmowy koktajl Martini Tonic!
W festiwalu obok restauracji znanych z poprzednich edycji Festiwalu biorą udział także nowo otwarte katowickie restauracje jak Amfora, ISTO czy Prodiż Nero.

W Silesia Restaurant Week biorą udział aż 33. restauracje z Katowic, Gliwic, Tarnowskich Gór, Tychów, Mysłowic, Chorzowa, Siemianowic Śląskich, Bytomia, Zabrza, Pyskowic, Czeladzi, Dąbrowy Górniczej, Sosnowca oraz Bielska-Białej.

Lista restauracji uczestniczących w jesiennej edycji Silesia Restaurant Week w dniach 17-31 października:

4 Pory Roku (Tarnowskie Góry)
Albenca (Katowice)
Amfora Restaurant & Cocktail Bar (Katowice) PO RAZ PIERWSZY
Biała Gruba (Mysłowice)
Brick Krakowska 18 (Tarnowskie Góry)
Cesarska (Hotel Diament Arsenal Palace Chorzów)
Cztery kąty i Smak piąty (Katowice)
Dworek New Restaurant (Bielsko-Biała)
Dzień i Noc (Katowice)
Gurin Sushi (Sosnowiec) PO RAZ PIERWSZY
ISTO (Katowice) PO RAZ PIERWSZY
Kagami Sushi (Katowice)
Lando (Tarnowskie Góry) PO RAZ PIERWSZY
Magiel Kulinarny (Sosnowiec)
Minibrowar Majer (Gliwice)
MOMO Restaurant & Cocktail Bar (Gliwice)
MOODRO Restaurant (Katowice)
Pastamore (Bielsko-Biała)
Plado (Gliwice) PO RAZ PIERWSZY
Pod Wiązem (Gliwice)
POZIOM Food & Wine (Gliwice)
Prodiż Nero (Katowice) PO RAZ PIERWSZY
Przekrój (Siemianowice Śląskie) PO RAZ PIERWSZY
Scena Kulinarna Art Restaurant (Bytom)
SmaQ Food & Wine (Katowice)
Stadionova (Tychy) PO RAZ PIERWSZY
Stare i Nowe (Katowice)
Sushi Do (Katowice)Szafranowy Dwór (Czeladź) PO RAZ PIERWSZY
Szyb Maciej (Zabrze)
Umami (Pyskowice)
Well Done (Dąbrowa Górnicza)
WunderBAR (Katowice)

**********************************************************************************

Do zobaczenia przy stole!

Data Festiwalu: 17 – 31 października
Otwarcie Rezerwacji: 20 września
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: miasta Śląska, Zagłębia oraz Bielsko-Biała
Sponsor wydarzenia: Martini
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice