Rozsmakuj się

Street food to go – 4 miejsca, które warto posmakować

PAN TAJ

Szczyrkowska 119, 43-360 Bystra

Jeśli jesteście fanami kuchni azjatyckiej, powinniście tu zajrzeć. Pan Taj oferuje street-foodowe dania wywodzące się ze wschodniej Azji: pad thai, noodle z woka oraz curry. Każde z nich jest dostępne w trzech opcjach – z dodatkiem tofu, kurczakiem lub krewetką. W menu są też grubo krojone fryty z sosem spicy mayo.
Jadąc w kierunku Szczyrku i przejeżdżając przez Bystrą, zerknijcie w lewo. To właśnie tam, w klimatycznym ogródku, zaraz przed ekologiczną piekarnią Chlebio, znajdziecie klimatyczne miejsce z ogródkiem i leżakami, gdzie możecie posmakować czegoś wyjątkowego.


RICE ME UP!

Monterska 13, 43-300 Bielsko-Biała

Kiedy Indonezyjczyk przeprowadza się do Bielska-Białej i otwiera miejsce ze swoją kuchnią, to po prostu trzeba go odwiedzić!
Przyczepa, w której gotuje, znajduje się w dość niepozornym miejscu – w Mikuszowicach Krakowskich, w ogródku przy ul. Monterskiej, tuż obok szlaku na Magurkę. Prócz stałego menu, w którym znajdziecie m.in. kultowe: orange chicken, satay chicken, chicken katsu, pork bulgogi czy ginger pork mince, Yesa oferuje przystawki, a także sezonowe dania specjalne, w tym pyszne, esencjonalne, azjatyckie zupy.


PINESKA

Cyniarska 11, 43-300 Bielsko-Biała

To nowe miejsce, które otworzyło się w te wakacje, w lipcu 2024 i jest czynne od poniedziałku do soboty w godzinach 11:30-18:00.
Dodatkowo Pineska to pierwszy lokal w stylu „to go” w Bielsku-Białej przy ulicy Cyniarskiej między Sferą a Wokulskim, specjalizujący się we włoskiej pinsie i focacci z rozmaitymi dodatkami.
Gdzie zjecie dobrą pinsę w BB? Właśnie tu! Wszystko jest świeże, smaczne i sprzedawane na kawałki. Idealny sposób na zdrową przekąskę lub lunch w stylu włoskim! Obserwujcie profil Pineski, bo wprowadza również inne, sezonowe produkty na wynos.


MASTER GRILL

Skowronków 1, 43-300 Bielsko-Biała

Wśród wielu opinii, Master Grill to kultowe burgery z Lipnika! Food truck znajdziecie na parkingu sklepu Lewiatan w centrum dzielnicy Lipnik obok SP nr 13. Mateusz, założyciel Master Grilla, kocha pracować na najlepszych produktach. Bułki zamawia z lokalnej piekarni, sezonowaną wołowinę przywozi z Podhala, a prócz tego tworzy dodatki i połączenia smakowe, które trafiają w gust nawet najbardziej wybrednych gości.
I ma coś jeszcze! KETO-BURGER, który smakuje wyśmienicie, nawet dla tych, którzy nie są na diecie. Polecamy kuchnię Mateusza.