Rozsmakuj się

Deser jagodowy

Składniki:
Skyr naturalny
2 łyżki mleczka kokosowego
2 biszkopty Lady Fingers
2 garstki świeżych jagód
2 łyżeczki syropu z agawy
Winogrona do dekoracji

Przygotowanie:
Warstwę białą: skyr + mleczko kokosowe + 1 łyżeczkę syropu z agawy – miksujemy i układamy pół białej warstwy w kieliszku. Następnie kruszymy 1 biszkopt i układamy do kieliszka na białą warstwę.
Warstwę jagodową: garstkę jagód + łyżeczkę syropu z agawy – miksujemy i wkładamy do kieliszka.
Wlewamy drugą część białej masy i dekorujemy świeżymi jagodami, biszkoptem i winogronami. Smacznego!


Przepis: Aleksandra Rzęchowska, Bielski Dietetyk, bielski.dietetyk@gmail.com, tel. 730 921 216

Podobne przepisy:

Brownie z buraka

Knoppers