Rozsmakuj się

Festiwal Fine Dining Week – tych Restauracji nie można przegapić!

Tegoroczny Fine Dining Week odbywa się pod hasłem #NowaGościnność! Wyjątkowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie przeżyć można w niemal 100 najlepszych Restauracjach premium w Polsce. Dzięki partnerowi Goście mogą dokonywać rezerwacji z rabatem!

Czym jest #NowaGościnność?

#NowaGościnność to połączenie profesjonalizmu i najwyższej jakości z ciepłą i przyjacielską obsługą. To dbanie o relacje i dopieszczanie każdego elementu tak, aby Gość czuł się zaopiekowany na każdym poziomie. Nowa Gościnność łączy kunszt Chefa Kuchni, jakościowe składniki i doskonałe dania, wyjątkową atmosferę i obsługę. Emocje stają się jednym z elementów całego doświadczenia w Restauracji. Oto kilka Restauracji, w których zasmakować można Nowej Gościnności.

Amici Restaurant & Bistro (Bielsko-Biała)

Ulica Józefa Piłsudskiego 7 to adres wart zapamiętania. To tutaj poznać można prawdziwy smak kuchni nowopolskiej i klasyczne dania w nowej odsłonie. Intrygujące i niecodziennie połączenie smaków i składników zabiera Gości w niezapomnianą, kulinarną podróż. Dopracowane w każdym detalu talerze zapewniają wyjątkowe i niezapomniane wrażenia! W trakcie Festiwalu w Amici Restaurant & Bistro dostępne są dwie wersje 3-daniowego menu, z takimi pozycjami jak pasztet z pora z majonezem cytrynowym, Pork Belly z kiszonymi warzywami, domową musztardą i sosem jabłkowym czy Sufr & Turf z polędwicą wołową i krewetką tygrysią z puree ziemniaczanym i sezonowymi warzywami.

Meta Tao Thai & Sushi Restaurant w Meta 4*(Szczyrk)

To, co proste, jest doskonałe. Zgodnie z filozofią Tao, w restauracji Meta Tao Thai & Sushi szczególna uwaga poświęcana jest temu, aby wszystkie serwowane dania były harmonijnym połączeniem smaku, zapachu, kształtu i koloru. Egzotyczne smaki kuchni japońskiej i tajskiej specjalność Chefa Artura Kellera. W ramach Festiwalu w menu znalazła się małża św. Jakuba z jabłkiem Granny Smith, miso i czarnym bzem, grasica cielęca z truflą, foie gras i zieloną cebulką oraz polędwica argentyńska z sosem hoisin, ostrężyną i dzikim ryżem. Skośna 4 to adres, który warto zapisać!

ISTO (Katowice)

W Katowicach, przy Alei Walentego Roździeńskiego 1a, znajduje się ISTO – koncept kulinarny, w którym autentyczna, nieprzetworzona, oparta na regionalnych produktach kuchnia polska we współczesnym wydaniu łączy się z elementami kuchni europejskiej. Chef Dariusz Bucki, wirtuoz prostego podania nieoczywistych połączeń smakowych stworzył pięciodaniowe festiwalowe menu, w którym znajduje się między innymi piklowany kalafior w curry z jabłkiem i ketchupem rodzynkowym, terrina z chrzanu z pianą chrzanową, młodym szpinakiem i ogórkiem oraz troć z bulionem z pieczonego ziemniaka i puree cebulowym. To właśnie tu można dowiedzieć się, co w kuchni najistotniejsze.


Lista Restauracji oraz pełne przygotowane przez nie menu festiwalowe można sprawdzić na stronie FineDiningWeek.pl. Na Gości czekają doświadczenia restauracyjne dostępne w specjalnej festiwalowej cenie: 3 dania + amuse-bouche i koktajl za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche i koktajl za 179 zł, oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 199 zł.

Tegoroczny Partner Festiwalu Roku Gin zadbał o festiwalowe koktajle – do rezerwacji można dodać Roku Gin & Kinley Tonic Water (tradycyjne połączenie ginu z tonikiem) lub Roku Kyoto Club (orzeźwiający koktajl z zieloną herbatą i sokiem malinowym). Dzięki Partnerowi Koktajlowemu – Kinley – dostępna jest również wersja bezalkoholowa – moktail Kinley Elderflower Zero.

Odkryj Nową Gościnność i rezerwuj doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://FineDiningWeek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Fine Dining Week jest przewidziana na 120 minut.


Rezerwacje: https://FineDiningWeek.pl/
Sprzedaż już trwa!
Termin Festiwalu: 5 lipca – 31 lipca 2023