Restauracja Styl 70, znajdująca się w Piasku koło Pszczyny, to miejsce, w którym smak inspirowany jest tradycyjnymi daniami kuchni polskiej i regionalnej, a doprawiony nieszablonowym wnętrzem w stylu amerykańskich lat ’70!
„Gotujemy z sercem, bo kochamy kuchnię polską” – to hasło przyświeca szefowi kuchni – Wojciechowi Krzakowi oraz jego kucharzom. Menu Restauracji Styl ’70 oparte jest na sezonowych produktach. Lokalne dania, zarówno te zaczerpnięte z różnych regionów Polski, jak i z najbliższego nam Śląska, są przygotowywane według autorskiej koncepcji Wojtka, z wykorzystaniem tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania. Wszystko robione jest od podstaw, tu, na miejscu (marynaty, kiszonki, makarony, a nawet lody), na bazie świeżych i naturalnych składników, w dużej mierze pochodzących od dostawców z certyfikatami. Dzięki temu potrawy są wyjątkowe, a goście mogą być pewni ich jakości i pochodzenia.
Które pozycje w aktualnym menu restauracji są warte uwagi? Na pewno wszystkie, ale prócz klasyków, takich jak żurek na maślance z białą kiełbasą, rolada śląska z kluskami czy schabowy z kością, warto zwrócić uwagę na domowy makaron, czy ręcznie robione pierogi. No i oczywiście sezonowe, regionalne specjały, prezentowane w każdy weekend!
Karta bardzo często się tu zmienia. Obecnie możemy znaleźć w niej m.in. krem z firmowych ogórków kiszonych z policzkiem wieprzowym, karminadle z królika z łazankami z jarmużem, kotlet lwowski z podgrzybkami i puree z pasternaku, czy sandacza goczałkowickiego ze szpeclami. I muszę jeszcze wspomnieć o deserze – pieczony krem czekoladowy, rokitnik, śliwki w grzańcu, kawa… Dodatkowo, wszyscy podróżujący DK1, mają także możliwość skorzystania z bufetu śniadaniowego.
Restauracja Styl ’70 to również idealne miejsce na przyjęcia weselne i okolicznościowe, imprezy plenerowe oraz spotkania rodzinne i biznesowe. W świątecznym okresie restauracja zaprasza także na wigilie firmowe, które odbywają się przy dźwięku polskich kolęd i zapachu choinki.