Rozsmakuj się

Brownie z buraka

Składniki:
100 g buraków
2 jajka
30 g kakao 16%
100 g ksylitolu
60 g masła orzechowego
140 g mąki owsianej
60 g orzechów arachidowych
2 g proszku do pieczenia
2 g sody oczyszczonej
24 g żurawiny

Przygotowanie:
Orzeszki pokrój na małe kawałeczki. Buraka ugotuj do miękkości i ostudź. Obierz i pokrój na malutkie kawałki. Do pokrojonego buraka dodaj mąkę, jajka, ksylitol, proszek do pieczenia, sodę, kakao, masło orzechowe i zblenduj na gładką masę. Do masy dodaj pokrojone orzeszki i żurawiną. Wymieszaj łyżką. Upiecz w keksówce (lub małej tortownicy Ø16 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 50 min. w 180 stopni. Ozdób wierzch według własnego gustu. Smacznego!


Przepisy: Aleksandra Rzęchowska, Bielski Dietetyk, bielski.dietetyk@gmail.com, tel. 730 921 216

Podobne przepisy:

Knoppers

Deser jagodowy