Food&Wine Noble Night to jedyny w Polsce festiwal wyrafinowanej kuchni i wina, podczas którego 12 restauracji, będzie na żywo serwować swoje dania dla grona około 1000 gości!
19 września 2015 r., w namiocie o powierzchni 5000 m2, wybudowanym na Torze Wyścigów Konnych Służewiec, odbędzie się rywalizacja 12 zespołów pod wodzą szefów kuchni, reprezentujących 12 restauracji z całego kraju. Będą oni mieli za zadanie przygotować przystawkę i danie główne. Goście wśród nich wybiorą nagrodę publiczności. Będzie również nagroda przyznawana przez profesjonalne jury. Jedną z konkursowych potraw będzie danie z wołowiny.
Zadanie to nie będzie łatwe, gdyż wszystko musi być przygotowane od podstaw na żywo. W ten jeden wieczór, namiotowa konstrukcja zamieni się w elegancką restaurację, w której goście podczas bogatego programu artystycznego będą mogli degustować najwykwintniejsze potrawy i wina oraz głosować na swoich faworytów.
Bardzo ważny w tej rywalizacji był etap początkowy, podczas którego dokonywana była selekcja wszystkich zgłoszeń. Specjalnie powołana komisja sprawdzała nie tylko menu lokali, ale także jakość obsługi i aranżację wnętrza, po to, by z czystym sumieniem móc polecić je nawet najbardziej wymagającym klientom…
Miło nam poinformować wszystkich, że w gronie finalistów znalazła się nasza bielska BLU! To m. in. jej dania, prócz tysiąca gości, będzie oceniać jury złożone z uznanych szefów kuchni i innych przedstawicieli branży.
Dodatkowo, już w ten piątek, 29 maja, na antenie programu Dzień Dobry TVN, w godzinach 8:00-11:00, odbędzie się relacja z naszej bielskiej restauracji. Oglądajmy zatem i trzymajmy kciuki podczas konkursu!
Całemu zespołowi BLU życzymy powodzenia. Mamy również nadzieję, że po konkursie, my Bielszczanie, będziemy mieli okazję posmakować całego menu w naszym rodzinnym mieście, tu na miejscu… 🙂
Informacje o wydarzeniu dostępne są na: noblenight.pl oraz www.facebook.com/WineAndFoodNobleNight