Rozsmakuj się

Nowy magazyn Gastro Smakuje jesień/zima 2020 – dystrybucja

W związku z pandemią wprowadziliśmy jednak kilka zmian w dystrubucji i w przyszłości w funkcjonowaniu czasopisma.

W związku z niecodzienną i szybko zmieniającą się sytuacją, obostrzeniami, i lockdownem, postanowiliśmy dokonać TRZECH ISTOTNYCH zmian w funkcjonowaniu naszego magazynu. Doświadczeni historią z marca 2020 r., kiedy nasz magazyn był w 99%-tach gotowy i miał iść do druku, postanowiliśmy go tym razem wydać. Nie chcemy zawieść ani Was – naszych czytelników, ani reklamodawców i tych wszystkich, którzy napisali dla nas świetne artykuły (niektórzy po raz drugi).

To pierwszy magazyn w tym roku i niestety ostatni. Miejmy nadzieję, że 2021 rok, będzie łaskawszy i wrócimy do wydawania co kwartał. Jednak, by to miało miejsce i aby wesprzeć osłabioną gastronomię, postanowiliśmy…

1. Prócz dostępu stacjonarnego w lokalach, jak dotychczas, postanowiliśmy poszerzyć dystrybucją następująco:
– WYSYŁKA POCZTĄ.
Codziennie będziemy zbierać od Was zamówienia, a magazyny wysyłać 2 razy w tygodniu. Jedyne, co trzeba będzie zrobić, to opłacić minimalny koszt wysyłki. Wszystkie informacje w najbliższym czasie podamy na naszym Facebooku – Bielsko Smakuje. Na nim także, w wiadomości prywatnej lub za pośrednictwem maila: bielskosmakuje@gmail.com, możecie do nas pisać, dowiadywać się, jak zdobyć czasopismo lub zamówić wysyłkę. Przy większej ilości egzemplarzy – np. jeśli będziecie je chcieli zabrać do swojej firmy, przywieziemy je Wam pod drzwi.

2. Drugą opcją, przy której pomogą nam restauratorzy, a przynajmniej część z nich jest:
– DOWÓZ MAGAZYNU przy okazji zamówienia posiłku lub innych produktów online.
Tak, z obawy przed pandemią oraz z powodu mniejszego, czy większego lockdown’u, z pewnością wzrośnie zamawianie jedzenia z odbiorem własnym lub z dowozem. PAMIĘTAJCIE, jeśli tylko zamawiacie z miejsca, w którym dystrubuujemy nasze czasopisma, zawsze możecie poprosić o przywiezienie go wraz z posiłkiem czy innymi produktami. O miejscach dystrubucji będziemy informować na bieżąco na naszym Facebook’u, a także zrobimy listę na www.bielskosmakuje.pl. Wspierajmy się wzajemnie!

MIEJSCA DYSTRYBUCJI I DOWOZU podamy w osobnym artykule już wkrótce i poinformujemy o tym na naszym Facebook’u. Śledźcie profil Bielsko Smakuje.

3. Dodatkowa zmiana, prócz dystrubucji to:
ZMIANA DODAWANIA REKLAM w magazynie.
To bardzo ważne, ponieważ musimy opłacić druk, by móc dystrybuować nasz magazyn w Waszych ulubionych miejscach (oczywiście za darmo). Żeby kontynuować naszą pracę, nie możemy w 100%-tach liczyć na osłabioną gastronomię. Postanowiliśmy część magazynu, w miarę możliwości, poświęcić na tematy nie związane z gastronomią, a ich tematykę uzależnić od chętnych na wykupienie artykułu, bądź reklamy. Dużo się nie zmieni, bo nasze czasopismo liczy już 36 stron, ale zawsze jest to dodatkowe wsparcie, zwłaszcza w tych trudnych czasach, kiedy z dnia na dzień ktoś potrafi zrezygnować zrezygnować z wykupienia reklamy, a niestety trzymają nas koszty druku, których nie da się przeskoczyć. Im więcej będzie reklamodawców, nawet na niewielkie miejsca, takie jak 1/4, tym niższe będą za nie ceny, więcej stron i ciekawych tematów. Oczywiście większość z lokalnego rynku „gastro”.

Z poważaniem,
Magdalena Malcher – wydawca magazynu