Rozsmakuj się

Kawa „nadziana”

Znacie kawiarnię KaFFkę w Bielsku-Białej? Natalia, właścicielka, właśnie zdradza nam przepis, na jedną ze swoich „odjechanych kaw” z… konfiturą jagodową? I nie tylko! Przeczytajcie stworzoną specjalnie dla naszego magazynu Gastro Smakuje recepturę i do dzieła!

KAWA NADZIANA

▪ ok. 150 ml Americano (kawy czarnej)
▪ konfitura jagodowa
▪ syrop poziomkowy
▪ bita śmietana
▪ cynamon

Przygotowanie:
Robimy czarną kawę według uznania, na pojedynczym lub podwójnym espresso, dodajemy łyżeczkę konfitury i odrobinę syropu oraz cynamon . Uzupełniamy bitą śmietaną. Gotowe!


Czy wiesz, że…
„KaFFka to więcej niż proces parzenia.
To miejsce tworzone z myślą o przyjemności, pasji i realizacji smakowych zachciewajek.
„Kawa dla mnie nie jest tylko napojem z kofeiną, jest dla mnie możliwością.
Możliwością na relaks i chwilę tylko dla siebie.
Możliwością na spotkanie z bliskimi.
Możliwością na eksperymentowanie.
Jest dobrze mieć możliwość.

Zapraszam, Natalia”


Autor przepisu: Natalia Kłeczek, właścicielka kawiarnii „KaFFka”, ul. Boh. Warszawy 1a, Bielsko Biała
Zdjęcia: Katarzyna Górny – Fotografia